Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kalafilee kuskussiga

Taustapilt järkjärgulise üleminekuga heleroosast helehalliks
Taustapilt järkjärgulise üleminekuga heleroosast helehalliks
Taldrikute ikoon

Kahele

Stopperi ikoon

30 minutit

Spidomeetri ikoon

Lihtne

Koostisained:

  • 2 valge kala fileed (meelepärasest kalast) 

  • 1 sidrun 

  • väike kimp basiilikut 

  • 200 g kirsstomateid 

  • 100 g kuskussi 

  • 2 spl (palsami)äädikat 

  • 2 spl taimeõli 

  • ½ kurki 

  • 2 spl kivideta musti või rohelisi oliive 

  • Sool, pipar

Valmistamine:

  1. Asetage kalafileed fooliumile. Maitsestage kala, niristage peale poole sidruni mahl ja raputage peale pool basiilikust. 
  2. Poolitage 4 tomatit ja sättige need kala ümber. Katke teise fooliumilehega ja voltige fooliumiservad kokku, nii et moodustuks tasku. Küpsetage 15–18 minutit. 
  3. Sel ajal, kui kala küpseb, valage kuskussile 100 ml keeva vett, katke kaanega ja laske 5 minutit paisuda. 
  4. Hakkige ülejäänud tomatid ja segage kuskussi, hakitud kurgi, ülejäänud basiiliku, sidrunimahla ja oliividega. Lisage äädikas ja õli.  Maitsestage soola ja pipraga ning serveerige koos kalaga.